Varovanje osebnih podatkov.

1. Splošno

Za družbo August Storck KG (v nadaljevanju: Storck) je varstvo vaših osebnih podatkov pomembno ter take podatke zbira, obdeluje in uporablja samo v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov.

Če to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih strani, to obvestilo ne velja za zbiranje in uporabo podatkov na povezanih straneh, saj družba Storck nima nobenega vpliva na njihovo zgradbo in vsebino.

2. Vrsta, obseg in namen zbiranja, obdelave in uporabe podatkov

2.1 Podatki

Družba Storck glede na vaše dejavnosti na našem spletnem mestu zbira, obdeluje in uporablja naslednje osebne podatke: vaš naslov (naziv, ime in priimek, naslov), vaš e-poštni naslov, vašo telefonsko številko, vaš naslov IP, poleg tega pa še vrsto in obseg elementov, ki ste jih obiskali, ter datum in uro dostopa.

2.2 Uporaba spletnega mesta

Ko obiščete naše spletno mesto, se zabeležijo začasni podatki o povezavi (naslov IP, piškotki, nazadnje obiskani naslov URL, datum in ura ter datoteke, do katerih ste dostopali). Vaše osebne podatke brez vašega izrecnega soglasja shranjujemo, obdelujemo in uporabljamo samo, kolikor je to potrebno za vaše obiskovanje spletnega mesta ali za pogodbene namene, kot je izvedba nagradnih iger. Poleg tega se lahko taki podatki v psevdonimizirani obliki obdelujejo in uporabljajo tudi za namene iz točke 2.3.

2.3 Uporaba za namene trženja in optimizacijo spletnega mesta

Na spletnem mestu družbe Storck se s tehnologijami podjetja Webtrends zbirajo, obdelujejo in uporabljajo podatki za namene trženja in optimizacije. V ta namen se lahko uporabljajo piškotki (tj. majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vašem računalniku), ki omogočajo ponovno prepoznavanje vašega spletnega brskalnika. Iz teh datotek se pod psevdonimom ustvarijo profili uporabe. Te datoteke se brez vašega izrecnega soglasja ne uporabljajo za vašo osebno identifikacijo in za ustvarjanje povezav z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima.

Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje, tudi, ko našo spletno stran zapustite. Podatke, ki jih zberemo, obdelujemo izključno za statistične namene, za ugotavljanje težav s strežnikom, za urejanje spletnih strani in za obveščanje o izdelkih, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete. Naslovi IP se v tem postopku obdelujejo in uporabljajo v anonimizirani obliki.

Poleg tega družba Storck uporablja vaše inventarne podatke in/ali podatke o uporabi samo za oglaševanje, svetovanje in tržne raziskave ter za oblikovanje spletnega mesta skladno s potrebami, če ste v to prej izrecno privolili. Ko družba Storck zahteva vaše soglasje, ste na to posebej opozorjeni z ustreznim besedilom o soglasju in potrditvenim kvadratkom in/ali z zvezdico. Soglasje, ki ste ga v zvezi s tem dali družbi Storck, lahko kadar koli pisno ali elektronsko prekličete. Če soglasja niste dali ali če ga prekličete, se podatki ne bodo uporabljali v skladu s tem odstavkom. Storitve družbe Storck se seveda zagotavljajo neodvisno od tega, ali daste svoje soglasje ali ga prekličete.

2.4 Druga uporaba podatkov

Vaši podatki se ne shranjujejo, obdelujejo in uporabljajo v obsegu, ki presega navedeni okvir. Prav tako se na podlagi uporabe vašega imena ali drugih identifikacijskih značilnosti ne ustvari osebni profil uporabe.

3. Pravica do obveščenosti, pravica do ugovora in pravica do preklica

Na vašo zahtevo vas bomo pisno ali, če boste tako želeli, tudi po e-pošti obvestili o tem, kateri osebni podatki o vas se shranjujejo. Glede tega se obrnite na spodnji naslov:

Storck Adria, d.o.o.
Brdnikova ulica 44
1000 Ljubljana
Slovenija

E-pošta: info@si.storck.com

Enako velja, če želite preklicati shranjevanje podatkov. Zlasti vas želimo opozoriti na to, da lahko katero koli soglasje prekličete po e-pošti ali s pismom po navadni pošti, pri čemer tak preklic začne veljati takoj. Če želite z nastavitvijo možnosti zavrnitve piškotkov (»opt-out Cookie«) onemogočiti izdelavo psevdonimiziranega profila uporabe (glej točko 2.3), kliknite tukaj.