Pogosto zastavljena vprašanja

Ali izdelki merci vsebujejo živalske sestavine?

Pri izdelavi izdelkov merci poleg rastlinskih sestavin uporabljamo tudi mlečne izdelke. V primeru izdelkov merci Finest Selection izbor čokoladnih specialitet z mandlji  so kot sestavina uporabljene tudi beljakovine iz kokošjega jajca.

Ali izdelki merci vsebujejo alkohol?

Čokolade merci ne vsebujejo alkohola. Vsebuje pa ga lahko aroma za čokoladne nadeve, saj nekatere arome lahko dobimo le s pomočjo alkohola. Včasih moramo sestavine pri tem procesu pomešati. Količine alkohola, ki na ta način pridejo v končni izdelek, so zelo majhne in približno ustrezajo tistim, ki jih lahko vsebujejo običajni sadni sokovi in ki so posledica naravnih procesov fermentacije sadja.

Ali so izdelki merci brez glutena?

Večina naših izdelkov izpolnjuje zakonske zahteve ter zahteve Nemškega združenja za celiakijo za živila brez glutena (največ 20 mg glutena na kg živila).

Izdelek Finest Selection izbor čokoladnih specialitet z mandlji  ni brez glutena, saj pri izdelavi uporabljamo pšenične beljakovine in pšenični slad.

 

Gre za trenutno aktualne informacije, ki se lahko spremenijo skupaj z našimi recepti; priporočamo, da si ogledate seznam sestavin.

Ali je možno naročiti izdelke merci v osebno prilagojeni embalaži?

Na naši spletni strani je mogoče uporabiti možnost oblikovanja vložnega lista za izdelke merci. Tam lahko sami oblikujete vložni list merci tako, da dodate svoje besedilo ali fotografijo, nato pa to natisnete in vstavite za folijo embalaže.

Storck Shop
Zum Storck Marken Online-Shop
von office direkt